Gandalf

Gandalf - Fehér Macko Xcellent Xavi 2004 - 2018

Gandalf som han kallas till vardags kom till oss i juni 2004. En valp som vi hos hans uppfödare Agnetha, Kennel Fehér Macko fått äran att välja alldeles själva. När jag såg honom första gången så blev det kärlek vid första ögonkastet. Fick jag inte honom så ville jag heller inte ha nån valp! Det här visade sig vara ett riktigt lyckokast för oss. Visst har han varit jobbig många gånger men sitt ivriga temperament. Men han har aldrig nånsin visat aggressivitet mot andra hundar. När han var unghund och i sin värsta pubertet så fick jag kontakt med Marianne, Ellners Hunderi. Marianne är utbildad IMMI-instruktör och problemhundskonsult. Hon har verkligen hjälpt mig med träningsredskap så det blivit ordning på G.

Egentligen var det väl jag som inte förstod vilken underbar hund jag hade i snöret. Snäll som få, ett välutvecklat sätt att kommunicera med andra hundar på. En kille som inte är rädd för nåt.

Reagerar han på nåt så undersöker han det snabbt av ren nyfikenhet.

Första gången vi var på utställning så var det efter övertalning av hans uppfödare. Ja som ni förstår så gav det mersmak. Idag kan han titulera sig SEUCH (Svensk utställningschampion). Han håller sig bra inom måtten för rasstandarden, 47,5cm i mankhöjd och väger ca 18kg. Alltså helt inom ramen.

Vi har gått en hel del kurser. Viltspår, där han också gjort anlagsprov och klarat det galant. Viltspåret är väl det han själv gillar mest. Fördelen med att träna viltspår är väl att dessa hundar sällan spårar vilt på egen hand utan de vet att matte också ska vara med.

En hel del lydnad har vi också tränat. Men nån lydnadschampion kommer han inte att bli!

Han har ett stort föremålsintresse och han älskar att kampa med den som vill!

Tillvaron kryddas ibland med sånt som han älskar så som potatisgratäng och pannkaka.

Han är höftledsröntgad med resultat B (Grad B vä och Grad A hö).

Han är en ivrig kille som verkligen älskar livet och alla människor och djur han möter på sin resa.

Gandalf har en tunn silkig pälstyp.

Han är inte längre tillgänglig för avel!


Stamtavla
Foto

Gandalf 1 år

Vila i skuggan det är liksom hans grej!

Gandalf 6 v

Kungen

Bilderna här ovan är klickbara!

MH

Ej utfört

Helt skottfast

Meriter


    S
EUCH


Godkänt anlagsprov viltspår

HD grad B


Avkommor

11 st fördelat på två kullar 3 + 2 och 2+4

4 st är HD röntgade med resultat A, B, B och C

1 SEUCH, 2 med cert på utställning, 1 med R-cert, 1 viltspårchampion. Gandalfs avkommor har verkligen ärvt hans arbetsmotor det känns så positivt!